Fashion can be green and ethical – Not Too Yuppie

Μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι οι επικεφαλής σχεδιαστές, αλλά και εκπρόσωποι της βιομηχανίας της μόδας (ηθοποιοί, τραγουδιστές με φήμη) θα υποστήριζαν μια νέα μορφή που στηρίζεται στην περιβαλλοντική προστασία και τη διαδικασία παραγωγής και διοχέτευσης στην αγορά με ηθικότερο τρόπο; Και όμως, ονόματα όπως η Stella McCartney, o Bono και η Natalie Portman είναι ανάμεσα στους υποστηρικτές της νέας αυτής τάσης των σύγχρονων κοινωνιών.

Η όρος sustainable fashion μπορεί να παραμένει ακόμα άγνωστος στο ευρύ κοινό ή μπορεί να είναι και παρεξηγημένος από ορισμένους που θεωρούν τις δημιουργίες ,που φέρουν την ετικέτα eco, να είναι κατώτερης ποιότητας και ανάξιες αισθητικής παρατήρησης. Η αλήθεια είναι ότι με αυτήν την κίνηση γίνεται προσπάθεια για να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στον περιβαλλοντικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της μόδας, αλλά με την ταυτόχρονη παρουσία του στύλ και της  κομψότητας. Τα νέα ρούχα που παράγονται είναι κατά κύριο λόγο από φυτικά προϊόντα και όχι χημικά επεξεργασμένα, που έχουν βλαβερές επιπτώσεις για το ανθρώπινο δέρμα. Ακόμη, τα ανακυκλωμένα υλικά, τα second hand, καθώς και τα tailor made ρούχα και αξεσουάρ (φτιαγμένα στα μέτρα μας) είναι λύσεις που προωθούνται και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της eco & sustainable fashion αγοράς.

Δυο σημαντικές εταιρείες παραγωγής ρουχισμού με ενέργειες που χαρακτηρίζονται ethical & ecological είναι οι Timberland και η Edun, ιδιοκτησίας κατά το ήμισυ του τραγουδιστή των U2, Bono. Στα παρακάτω ppt slides θα διαβάσετε ορισμένα στοιχεία για τη δράση τους.

Ethical Fashion

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Leave a comment