ΟΜΑΔΑ SIXY: UNILEVER – ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!

Η εργασία που κάναμε για την  UNILEVER αφορούσε μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία η οποία έπρεπε να είναι  ευαισθητοποιημένη προς το περιβάλλον.

Η UNILEVER έχει ως στόχο να προσθέτει ζωτικότητα στη ζωή όλων κάθε μέρα. Καλύπτει τις καθημερινές μας ανάγκες όσον αφορά τη διατροφή, την υγιεινή και την προσωπική περιποίηση με επώνυμα προϊόντα.

Οι παρακάτω εταιρείες είναι μέλη του ομίλου UNILEVER:

Από έρευνες που έχουν διεξαχθεί, 150 εκατομμύρια φορές την ημέρα άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επιλέγουν προϊόντα της Unilever για τη διατροφή της οικογένειάς τους, την καθαριότητα του σπιτιού τους και την προσωπική τους υγιεινή.

Ιστορία της Unilever

Η ιστορία της ΕΛΑΪΣ-Unilever ξεκινάει το 1920 όταν έξι Έλληνες επιχειρηματίες ιδρύσαν μία προσωπική εταιρία με την επωνυμία  «Αριστοτέλης Κ. Μακρής & Σία Ε.Ε.». Το 1932 η εταιρία αυτή μετονομάζεται σε ΕΛΑΪΣ και στα επόμενα χρόνια  καταφέρνει να πετύχει μια ραγδαία επιχειρηματική ανάπτυξη.

Το 1962 η ΕΛΑΪΣ επισφραγίζει την επιτυχία της μέσω της συνεργασία της με την Unilever, έναν παγκοσμίου κύρους κολοσσό στο χώρο των τροφίμων και των ειδών οικιακής και προσωπικής φροντίδας.

Το 1963 η Unilever διεισδύει στην αγορά των καθαριστικών με την απόκτηση της χλωρίνης KLINEX ενώ το 1987 πραγματοποιεί ένα ακόμα νέο ξεκίνημα στην αγορά των παγωτών αυτή τη φορά με τα προϊόντα Algida.

Το 1999 τα τοματικά προϊόντα Pummaro εξαγοράζονται και εντάσσονται στην κατηγορία των τροφίμων της ΕΛΑΪΣ-Unilever και το 2001 πραγματοποιείται η παγκόσμια συνεργασία της Unilever με την Knorr BestfoodsHellas.

Μέριμνα για το περιβάλλον

Η εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων της αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτομιών στην εταιρία.. Στη συνάντηση κορυφής «World Business Summit on Climate Change» που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στην Κοπεγχάγη, ο πρόεδρος της Unilever Ευρώπης, κ. Paul Polman εκφράζει τη θέση του σχετικά με το μείζον πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Επισημαίνει επίσης την ουσιαστική δέσμευση της Unilever στην εφαρμογή αυστηρών κανονισμών και ελέγχου της αλυσίδας προμήθειας των εργοστασίων της με φοινικέλαιο, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την επίδραση τους στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

http://www.cnbc.com/id/15840232?play=1&video=1132462070

Η μεγαλύτερη προσπάθεια Περιβαλλοντικής βελτίωσης γίνεται στην “πηγή των περιβαλλοντικών επιπτώσεων” δηλ. στα εργοστάσια.

Ο δεκάλογος της περιβαλλοντικής της ευαισθησίας

  1. Ανακυκλώνουμετο 30 ~ 70% των υγρών αποβλήτων , ανάλογα με το εργοστάσιο, πριν τα επεξεργασθούμε και τα οδηγήσουμε στον τελικό αποδέκτη
  2. Διαχωρίζουμε σε χαρτί / χαρτόνι, πλαστικό, μέταλλο τα στερεά απορρίμματα
  3. Χρησιμοποιούμε φυσικό αέριο όπου αυτό είναι διαθέσιμο
  4. Οι μέθοδοι κατεργασίας ανήκουν στις κατηγορίες Φυσικός εξευγενισμός, Φυσική κατεργασία καρπού κ.λπ.
  5. Μετράμε σε μηνιαία βάση την κατανάλωση νερού, ηλεκτρισμού και καυσίμων. Έχουμε ειδικές ομάδες δράσεις για κάθε ένα που συντονίζει μελέτες έργα και πόρους για τη μείωση και ορθολογική χρήση άυλων των πόρων.  Σε συγκριτικές μετρήσεις με αντίστοιχα εργοστάσια της υπόλοιπης Ευρώπης είμαστε από τους καλύτερους στην κατανάλωση νερού (m3/ton)
  6. Το (COD:Chemical Oxygen Demand) των υγρών αποβλήτων μας είναι το καλύτερο της Ευρώπης
  7. Στα χημεία μας χρησιμοποιούμε τους λιγότερους διαλύτες, που εν συνεχεία, με τη βοήθεια εγκεκριμένων εταιρειών διαχείρισης αποβλήτων και του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα στέλνουμε στο εξωτερικό για αδρανοποίηση
  8. Είμαστε πιστοποιημένοι (οι πρώτοι στην Ελλάδα) από το 1996 με το Διεθνές Πρότυπο ISO 14001
  9. Ελεγχόμαστε κάθε 3-μηνο για τις περιβαλλοντικές μας επιδόσεις από την UNILEVER και ετησίως από τον Οργανισμό Πιστοποίησης
  10. Κάνουμε επιθεωρήσεις στους προμηθευτές μας και στουςΣυνεργάτες – Πελάτες μας όπου συμπεριλαμβάνουμε και τα θέματα προστασίας περιβάλλοντος. Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ

http://www.unilever.com/PIOTI/EL/P2.asp?selectCountry=GR&Language=E

ΟΜΑΔΑ SIXY

ΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΑΡΟΥΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΑΜΑΡΑ ΤΖΟΥΜΑΪΛΗ

ΟΛΓΑ ΤΣΑΟΥΣΕΛΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ POWER POINT!

View this document on Scribd
Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: